Als ondernemer wilt u op een maatschappelijk verantwoorde manier ondernemen. Een van de elementen van maatschappelijk verantwoord ondernemen is rekening houden met het veranderende klimaat. Door een grotere uitstoot van veel bedrijven wordt het klimaat sterk aangetast, met de smeltende ijskappen op de Noord- en Zuidpool tot gevolg. Om dit tegen te gaan kan het raadzaam zijn om te zoeken naar mogelijkheden om energie te besparen. Niet alleen is het besparen van energie beter voor het milieu, ook bespaart u hiermee op uw vaste lasten. Een elektricien in Groningen kon ons meer vertellen over mogelijkheden om energie te besparen.

Verbeter de isolatie van uw bedrijfspand
Allereerst kan het rendabel zijn om de isolatie van uw bedrijfspand te verbeteren. Vaak zijn bedrijfspanden op het gebied van de isolatie ietwat achterhaald, waardoor er veel warmte uit het bedrijfspand stroomt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van enkelglas in plaats van dubbelglas, een zeer beperkte laag isolatiemateriaal tussen uw dakbedekking en het houtwerk van het dak, enzovoorts. Met een verbetering van de isolatie blijft er meer warmte binnen uw woning, waardoor het energieverbruik lager zal zijn. Hiermee bespaart u jaarlijks al snel enkele tientallen tot honderden euro’s op de energiekosten.

Zuinigere elektrische apparaten aanschaffen
Een alternatief voor het verbeteren van de isolatie binnen uw bedrijfspand is de aanschaf van nieuwe elektrische apparatuur. Elektrische apparaten die al vele jaren binnen uw bedrijfspand staan kunnen verouderd zijn geraakt, waardoor ze veel meer energie verbruiken dan moderne apparatuur. Hoewel de investering in elektrische apparaten behoorlijk groot kan zijn, heeft u hier op de lange termijn veel profijt van. Het hogere rendement van moderne elektrische apparatuur zorgt ervoor dat u minder stroom hoeft te verbruiken, waardoor uw energiekosten naar beneden gaan. Daarbij is de productiviteit van moderne elektrische apparatuur vaak hoger dan van oudere elektrische apparaten.

Leave a Reply