Hoe maakt u uw kantoor zo groen mogelijk? Een groen kantoor is goed voor het milieu en voor de werksfeer en prestaties. Wij geven 5 tips voor een groener kantoor!

Laadpalen bij het bedrijf

Het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto is een goed idee voor een groener bedrijf. Door het plaatsen van een zakelijke laadpaal, stimuleert u uw werknemers om elektrisch te gaan rijden. Voor werknemers is het heel handig om hun auto te kunnen opladen wanneer ze aan het werk zijn. Ze hoeven dan nooit een openbare laadpaal te zoeken als ze terug van hun werk komen. Een laadpaal bij bedrijf draagt ook bij aan uw groene imago. De aanschaf is niet heel duur vanwege de fiscale voordelen. Ideaal dus.

Reduceer stroomgebruik

Het stroomgebruik van uw kantoor kunt u meestal reduceren door op een aantal dingen te letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat werknemers het licht uit doen wanneer zij het pand verlaten. Dit geld ook voor computers en andere apparaten. Deze dienen niet op de standby modus gezet te worden, maar helemaal uitgeschakeld. Stap daarnaast over op groene energie om een bijdrage te leveren aan het milieu.

Groene kantoorartikelen

Gebruik verantwoorde kantoorartikelen. Gebruik papier met een FSC-keurmerk zodat je weet dat het hout verantwoord gekapt is. Gebruik ook zoveel mogelijk gerecycled materiaal, en doe zo lang mogelijk met kantoorartikelen zoals pennen. Vermijd markers, deze bevatten veel giftige stoffen.

Planten

Planten maken je kantoor letterlijk groen. Uit onderzoek blijkt dat mensen productiever werken in ruimtes met veel planten. De planten zorgen voor meer sfeer, waardoor mensen zich meer op hun gemak voelen, en zorgen voor meer zuurstof. Zorg er dus voor dat er genoeg planen op uw kantoor zijn.

Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing zoals airco en verwarming verbruiken het meeste stroom. Vaak is de klimaatbeheersing echter niet goed afgesteld. Let erop dat in uw kantoor de klimaatbeheersing goed is afgesteld. Tevens heeft dit invloed op de werkprestaties van de werknemers.

 

Leave a Reply