waarom energielabel bedrijfspand

De voornaamste reden van veel bedrijfspand eigenaren voor het aanvragen van een energielabel is het voldoen aan de labelplicht. Bij verkoop of verhuur van je bedrijfspand is het namelijk verplicht om over een geldig energielabel te beschikken. Voldoe je niet aan deze verplichting? Dan riskeer je een boete die kan oplopen tot ruim 20.000 euro. Naast de reden om een boete te voorkomen zijn er nog meer redenen om een energielabel voor je bedrijfspand aan te vragen.

Boete voorkomen

Zoals we hierboven al genoemd hebben is het voorkomen van een boete de belangrijkste reden voor pandeigenaren om een energielabel aan te vragen. Alle bedrijfspanden zijn verplicht om over een energielabel te beschikken, echter zijn er een aantal uitzonderingen: onverwarmde werkplekken, monumentale panden, religieuze panden, opslagruimte en panden kleiner dan 50m2.

Gunstig voor de verhuur of verkoop

Duurzaam ondernemen is de laatste jaren steeds belangrijker geworden in het bedrijfsleven. Ook bij de verkoop en verhuur van bedrijfspanden speelt het energielabel een belangrijke rol. Potentiële huurders en kopers vinden het energieverbruik van een bedrijfspand tegenwoordig enorm belangrijk. Met een goed energielabel (energieklasse A of B) wordt je bedrijfspand dan ook sneller verkocht. Dat betekent dat je ook een hogere prijs kunt vragen voor de verkoop of verhuur. Wij verwachten dat het energielabel steeds belangrijker zal worden. Zeker met de verwachte energielabel C verplichting in 2023 zullen energiezuinige panden sneller verkocht worden.

Energielabel bedrijfspand aanvragen

Een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen kan gemakkelijk via Bedrijfsenergielabels.nl. Dit gespecialiseerde en gecertificeerde bedrijf is gespecialiseerd in energieprestatie advies en het uitgeven van geldige energielabels voor utiliteitsbouw. Maak online een afspraak voor de inspectie van je bedrijfspand, vervolgens worden de notities van de inspectie uitgewerkt binnen één week tot een geldig energielabel.

Vervolgens komt er een specialist bij jou op kantoor voor de inspectie, waarbij ook advies wordt gegeven om het kantoor energiezuiniger te maken.

Tijdens het bezoek wordt er een grondige inspectie gedaan naar de energiezuinigheid van het pand. Ook zullen er verbeterpunten gegeven worden om het energielabel van bijvoorbeeld C label naar een A label te krijgen.

Wat zijn de maatregelen die hiervoor genomen moeten worden? Wat zijn de kosten? En hoe snel verdien je dit terug? Een energielabel specialist vertelt het je allemaal.

Leave a Reply