Voordat het winter begint moet u als booteigenaar de keuze maken of u uw boot laat stallen of in het water laat liggen. Mocht u hem in het water laten liggen dan kunt u ernstige schade oplopen aan uw romp. Het beste kunt u kiezen voor een winterstalling of uw boot laten overwinteren aan de kant. Als u kiest voor een winterstalling wilt u natuurlijk dat uw boot op een veilige en overdekte locatie ligt. Hier moet uw boot goed beschermd worden tegen weer, wind en vorst. Zo komt u zonder onverwachte verassingen en kunt u met een gerust hart genieten van uw volgende vaarseizoen.

Uw boot overwinteren

Er zijn twee opties om uw boot te overwinteren. Een daarvan is uw boot in een winterstalling opbergen. Dit zal de beste keus zijn voor uw boot, zeker als de hal bij vorst ook nog eens verwarmd wordt. Als u uw boot in een stalling plaats heeft u geen last van vorst, wind en vuil en bent u daar dus niet afhankelijk van. Ook kunt u kiezen voor een winterstalling met werkplaats. Dan wordt uw boot ook nog eens geheel gecontroleert en onderhouden en hoeft u er niet naar om te kijken.

Een buitenboordmotor moet u ook onderhouden

Bij een onderhoudsbeurt moet u niet vergeten om uw buitenboordmotor te onderhouden. Door onderhoud voorkomt u schade aan de motor en blijft uw buitenboordmotor in topconditie. Daarom is het controleren van buitenboormotoren ook zeker van belang. Bij een winterstalling zullen ze uw boot van boeg tot staart een onderhoudsbeurt geven. Zo kunt u wanneer het vaarseizoen weer begint met een gerust hart het water op. Een grondige onderhoudsbeurt zorgt ook voor een langere levensduur van uw buitenboordmotor. Om de reparatiekosten laag te houden wordt er geadviseerd om jaarlijks een onderhoudsbeurt in te plannen.

Bent u opzoek naar een erkend bedrijf voor het stallen van uw boot?

Als u kiest voor een winterstalling kunt u voor hulp betreft bootstallingen en informatie over de onderhoud aan uw boot altijd terecht bij een watersport speciaalzaak bij u in de buurt. Deze vakmensen hebben de beschikking over de geschikte expertise en kunnen alle motoren of boten repareren en onderhouden. In een winterstalling hoeft u zich ook nooit zorgen te maken als er weer eens een storm overtrekt. Er kan niets omwaaien of openwaaien. Er is altijd goed toezicht en dat geeft u een veilig gevoel.

Leave a Reply