Een refurbished apparaat betekent dat een apparaat al eens eerder is gebruikt. Dit apparaat is inmiddels al helemaal gecontroleerd en daarnaast zijn er nieuwe onderdelen toegevoegd waar dat nodig was. De meest bekende refurbished apparaten zijn telefoons en computers, maar er bestaan ook gebruikte laserprinters kunnen worden omgetoverd tot een refurbished apparaat.

Een apparaat refurbishen is hot

Het kiezen voor een refurbished apparaat is tegenwoordig hot. De markt met refurbished apparaten is tegenwoordig sterk aan het groeien. Als we bijvoorbeeld kijken naar het aantal refurbished telefoons. In 2016 waren dit er maar liefst 85 miljoen. Naar verwachting zal in de in 2020 dit zijn gestegen naar meer dan 200 miljoen telefoons. Dit is dus een enorme groei.

Refurbished apparaten zijn goed voor het milieu

Een printer of een computer die niet meer goed werkt, kwamen normaal gesproken op de vuilnisbelt terecht. Door de groei van refurbished apparaten krijgt dit soort apparatuur als het ware een nieuw leven aangeboden. Het is natuurlijk ontzettend fijn dat een refurbished apparaat veel goedkoper is dan een gloednieuw apparaat, maar daarnaast is het ook goed voor het milieu. Het kiezen voor een refurbished apparaat is kiezen voor de duurzaamheid.

Wat is er anders dan een tweedehands apparaat

Veel mensen zien een refurbished apparaat als een tweedehands apparaat. Technisch gezien is dat ook zo. Het apparaat heeft al eerder een eigenaar gehad. Het verschil tussen een refurbished apparaat en een tweedehands apparaat is dat een refurbished apparaat helemaal wordt nagekeken. Op het moment dat een onderdeel niet meer optimaal functioneert zal deze worden vervangen. Hierdoor werkt een refurbished apparaat vervolgens weer prima.

Aandachtspunten bij een refurbished apparaat

Bij een refurbished apparaat is het wel belangrijk om bij de leverancier na te gaan hoe het met de garantie en retourrecht. Wanneer je te maken hebt met een specialist op het gebied van refurbished apparaten is de kans groot dat je gewoon een garantie hebt en daarnaast ook het apparaat kunt terugsturen binnen 14 dagen. Controleer dit uiteraard altijd goed van tevoren.

Leave a Reply