Op zoek naar vrijwilligerswerk Rotterdam en de nabije omgeving? Vele organisaties en verenigingen blijven bestaan dankzij het harde werk van vrijwilligers. Daarnaast worden vele mensen geholpen door vrijwilligers, denk bijvoorbeeld de extra ondersteuning van vrijwilligers bij het verzorgen van ouderen en gehandicapten. Vrijwilligers doen dus belangrijk werk. En dat is gelijk het mooie aan vrijwilligerswerk, je helpt een ander en dat voelt goed. Het gevoel dat je iets doet wat er toe doet, wat echt belangrijk is voor anderen, is onbeschrijflijk. Het is dan ook niet voor niets dat vele mensen al als vrijwilliger aan de slag gaan. Echter zijn er nog steeds veel mensen en organisaties die hulp kunnen gebruiken. Twijfel dus niet langer, en ga op zoek naar het vrijwilligerswerk dat bij jou past.

 

Wat voor vrijwilligerswerk past bij mij?

Meerdere mensen hebben aangegeven dat de eerste stap in de zoektocht naar vrijwilligerswerk het moeilijkst is. Waar begin je? Gelukkig is het makkelijker dan het misschien op het eerste oog lijkt. Aan de hand van jouw eigen computer, laptop of smartphone heb je namelijk een grote bron van informatie binnen handbereik: het internet. Er zijn vele websites te vinden waarop je eenvoudig en snel alle vacatures op het gebied van vrijwilligerswerk kunt zien. Hierbij zie je meteen om wat voor werk het gaat en waar mensen je hulp kunnen gebruiken. Ook in Rotterdam en omstreken zijn er vele organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken.

 

Mocht het online niet lukken, of wanneer je twijfels blijft houden over wat het beste bij je past, is het mogelijk om een bezoek te brengen aan een informatiepunt over vrijwilligerswerk. Hiervoor ga je naar een Vrijwilligers Informatie Punt (VIP), dat gespecialiseerd is in het zoeken naar vrijwilligerswerk dat het beste past bij een persoon. Er wordt een profiel ontwikkeld van jou als persoon, waarna in de databank aan vacatures gespeurd wordt naar hét vrijwilligerswerk voor jou. Binnen no time zul je de ideale vacature gevonden hebben. En het mooie is, het is geheel vrijblijvend: je kunt de tijd nemen om er over na te denken, je zit nergens aan vast.

 

Wat voor vrijwilligerswerk kan ik gaan doen?

Nog steeds kunnen vele mensen, organisaties en verenigingen jouw hulp als vrijwilliger gebruiken. Hieronder een lijst van de meest voorkomende soorten vrijwilligerswerk:

 

  • Ouderenhulp: één van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in Nederland zijn de ouderen. Ondersteuning bij het verzorgen van ouderen, zieken en gehandicapten is dan ook altijd welkom. Als vrijwilliger kun je hierin een belangrijke rol spelen.
  • Activiteitenorganisatie: vele groepen mensen nemen graag deel aan leuke activiteiten. Of het nu ouderen zijn die een potje bingo spelen of jongeren die er op uitgaan, vrijwilligers met organisatietalent zijn altijd welkom.
  • Maatje: helaas zijn er in Nederland vele eenzame mensen. Als vrijwilliger kun je een belangrijke rol in hun leven spelen als maatje.
  • Dierenverzorging: ook dieren kunnen jouw hulp gebruiken, denk aan kinderboerderijen.
  • Verenigingswerk: verenigingen kunnen blijven draaien dankzij vrijwilligers, denk aan werken in de kantine of het coachen van (jeugd)teams. Ook erg belangrijk.

 

Meer weten? Kijk op https://dienst4dienst.nl/

Leave a Reply