Thuiskomen in een warm huis na een lange werkdag of onder een warme douche kunnen springen na het sporten. U kunt er zo van genieten en vindt het waarschijnlijk vanzelfsprekend. Pas als die warmte in huis niet meer aanwezig is en het water niet meer warm wordt, komt u tot de ontdekking dat het niet zo vanzelfsprekend is. Wanneer uw cv-ketel een storing aangeeft of het helemaal heeft begeven, is de warmtebron van uw huis aangetast en dat wilt u natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben.

Gelukkig kunt u met de 24-uursservice van Loodgieters.nl op ieder moment van de dag, alle dagen van de week contact opnemen met een gecertificeerde loodgietersservice bij u in de buurt. Wij verbinden u door met de snelst beschikbare loodgieter die dicht bij u in de buurt zit, zodat de problemen met uw cv-ketel in no-time weer zijn opgelost. Zo is het snel weer warm in huis en kunt u weer genieten van een warme douche.

 

Beter voorkomen dan genezen

Gelukkig zijn uw cv-ketel problemen zo opgelost met de service van Loodgieters.nl, maar het is natuurlijk helemaal fijn als uw cv-ketel gewoon naar behoren functioneert. Dat voorkomt dat u in de kou komt te staan en scheelt u ook nog eens stookkosten. Goed zorgen voor uw cv-ketel is van essentieel belang als u wilt dat hij zo lang mogelijk meegaat, zonder mankementen. De cv-ketel is voor de meeste mensen een ingewikkeld apparaat en wij snappen natuurlijk dat het wat veel gevraagd is om zelf het volledige onderhoud van uw cv-ketel op u te nemen. Gelukkig kunt u ook voor het onderhoud van uw ketel een loodgieter inschakelen. Hieronder volgen een paar tips over voor welke onderhoudszaken u een loodgieter zou kunnen inschakelen. zodat u ervan verzekerd bent dat uw cv-ketel zo lang mogelijk meegaat en storingen worden voorkomen.

 

  • Zorg dat uw cv-ketel altijd optimaal is ingesteld. Niet alleen komt dat het functioneren van de ketel ten goede, het scheelt ook een hoop geld. Mensen met veel verstand van cv-ketels zouden zelf de instellingen van hun cv-ketel kunnen regelen, maar weet u niet hoe u dit moet aanpakken dan doet een erkend loodgieter dit graag voor u.
  • Belangrijke onderdelen van uw cv-ketel zijn onder andere de automatische ontluchter, de warmtewisselaar, de ventilator, de luchtdrukschakelaar en het elektronische deel van uw cv-ketel. Deze onderdelen raken snel vervuild of moeten af en toe worden vervangen. Een loodgieter checkt al deze onderdelen tijdens een volledige onderhoudsbeurt.

 

Wat kunt u zelf doen?

In de meeste gevallen is het inschakelen van een cv-monteur voor een onderhoudsbeurt de beste optie, maar u kunt zelf ook verschillende stappen ondernemen om de levensduur van uw cv-ketel te bevorderen. Zo kunt u de radiatoren ontluchten. Wanneer deze lawaai maken is dat een teken dat er luchtbellen in de buizen zitten en dit is slecht voor de ketel.

Bovendien kunt u zelf de waterdruk controleren. Een te hoge of te lage waterdruk kan ervoor zorgen dat de pomp minder goed gaat functioneren en dat verhoogt de kans op lekkages.

 

 

 

Toch een nieuwe ketel

Hoe goed u ook voor uw ketel heeft gezorgd, na 15 jaar zijn de meeste toch echt aan hun eind. Het kiezen van een goede nieuwe cv-ketel is heel belangrijk. Ook de nieuwe ketel moet namelijk kunnen garanderen dat uw huis en water warm wordt. Een cv-monteur kan u goed adviseren over een nieuwe ketel. Ook is er op erkende websites veel nuttige informatie te vinden. Lees bijvoorbeeld hier wat de voordelen zijn van het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel.

Leave a Reply