Opleiding voor werken bij de brandweer

Bij G4S kun je voor tal van opleidingen op verschillende vakgebieden terecht. Zo kun je er terecht voor veiligheidstrainingen en ook voor de opleiding manschappen A.
Werken bij de brandweer

De opleiding manschappen A is bedoeld voor mensen die willen werken in een brandweerkorps van een gemeente of van een bedrijf dat een eigen korps heeft. De opleiding is gebaseerd op de landelijke norm bepaald door het LFB (Landelijk Functiehuis Brandweer).
Vier verschillende onderdelen

Als je ervoor kiest deze opleiding te volgen mag je werken met een tankautospuit op een brandweerwagen die met een standaardbepakking is uitgerust. De cursus zelf bestaat uit vier onderdelen, ook wel kerntaken genoemd. Deze kun je alle vier volgen maar apart behoort ook tot de mogelijkheden. De vier onderdelen zijn de volgende: brandbestrijding, technische hulpverlening, optreden bij incidenten met gevaarlijke stoffen en ondersteunen bij waterongevallen. Nadat je de onderdelen met succes hebt afgerond kun je het korps ondersteunen en deze kerntaken uitvoeren.
Neem contact op

Voor meer informatie over de opleiding zelf, de kosten en de voorwaarden om deel te mogen nemen raadpleeg je het beste even de website van het bedrijf. Je kunt ook altijd even contact met ze opnemen via de mail of telefoon.
Hoe ziet de cursus eruit?

De opleiding wordt overdag gegeven op speciale trainingslocaties en duurt 31 dagen in totaal. De training wordt afgesloten met drie praktijkexamens en vier theorie-examens. Deze worden afgenomen door het Nederlands Bureau Brandweerexamens (NBBE) en vinden plaats op verschillende dagen.
Eenvoudig online inschrijven

Inschrijven kun je online doen. Op de website vind je het totale aanbod aan cursussen en trainingen die G4S verzorgt en kun je zelf een keuze maken. Ook kun je kiezen uit verschillende cursusdata. Na het invullen van je persoonlijke gegevens word je ingeschreven voor de cursus die jij wilt volgen.

Leave a Reply