Een cursus Basiskennis Boekhouden (BKB) kan altijd goed van pas komen. Je leert hoe je de administratie voor een bedrijf uitvoert. Met BKB kun je het bedrijf op papier of digitaal ondersteunen bij het administratieve proces. Voor een balans of grootboekrekening draai jij je hand niet meer om na de opleiding. En waar anderen vaak van belastingen geen kaas hebben gegeten, heb jij er je beroep van gemaakt.

Voordelen basiskennis boekhouden
Door een cursus Basiskennis Boekhouden met succes af te ronden, leer je de basisprincipes van administratieve bedrijfsvoering. Je kunt hier direct mee aan de slag in de praktijk, want elk bedrijf heeft een boekhouder in dienst of huurt deze in om specifieke administratieve onderdelen te laten uitvoeren. Je kunt na de opleiding dus erover nadenken of je je kennis niet nog iets verder wilt uitbreiden om je eigen boekhoudkundig bureau op te starten.

Eisen aan de opleiding Basiskennis Boekhouden
Hoewel er niet altijd eisen aan de vooropleiding zijn, kun je je natuurlijk wel voorstellen dat enig rekenkundig inzicht handig is. Daarnaast wil je al je lesmateriaal optimaal kunnen bestuderen, dus de Nederlandse taal machtig zijn is ook niet onbelangrijk. Je wilt immers ook je externe examen met goed gevolg af kunnen ronden. Verder gaat het er vooral om, dat je plezier hebt in de lesstof en je leert hoe je in de praktijk een bedrijf van dienst kunt zijn bij het boekhoudkundige aspect van het hebben van een bedrijf.

Extern examen en vervolgopleiding
Aan het einde van het onderwijsprogramma rond je je opleiding af met een extern examen. Hiermee behaal je een erkend diploma van de Associatie. Dit diploma garandeert een bepaalde kwaliteit van de inhoud van de opleiding en is dus voor je toekomstige werkgever van belang. Ook als je voor jezelf aan de slag wilt gaan, bewijs je met je erkende diploma jouw niveau van kennis en kunde. Mocht je de smaak te pakken hebben? Breid je administratieve capaciteiten dan verder uit met een opleiding Basiskennis Calculatie.

 

 

Leave a Reply