Energie besparen

Efficiënt omgaan met energie kan u honderden euro’s per jaar besparen en het milieu helpen beschermen. Sommige methoden om energie te sparen, kunnen een opoffering van uw kant vereisen. Anderen echter vereisen slechts een kleine investering van tijd en geld, die zeker uiteindelijk hun vruchten afwerpen. De verscheidenheid aan beschikbare tactieken maakt het gemakkelijk voor iedereen om iets te vinden dat voor hen werkt.

 

Schilder je huis lichte kleuren

Donkere kleuren trekken meer warmte aan. Door je huis (met name je dak) wit te verven, kun je ervoor zorgen dat je huis minder warm wordt waardoor je minder geld hoeft uit te geven aan airconditioning. Een onderzoek van Lawrence Berkeley National Laboratory’s Heat Island Group wees uit dat huizen met witte daken 40% minder energie gebruikte met warm weer dan huizen met zwarte daken.

 

Gebruik apparaten die warmte produceren ’s nachts

Sommige apparaten, zoals uw oven, vaatwasser en droger, zullen warmte creëren die door het hele huis doordringt. Probeer deze ’s nachts te gebruiken om de behoefte aan airconditioning tijdens het warmste deel van de dag te verminderen. Buiten grillen is ook een goede manier om te koken zonder je huis te verwarmen.

 

Controleer uw airconditioningsysteem

Uw airconditioning kan extreem inefficiënt zijn als deze niet goed werkt. U kunt een reparatiebedrijf bellen voor een consult of zelf een beetje onderzoek doen. Uw airconditioning kan te veel stroom gebruiken als deze niet geschikt is voor uw huis. Ook kunt u de aanschaf van een nieuw airconditioningsysteem overwegen. Een nieuw, hoogrenderend systeem gebruikt ongeveer de helft minder energie dan een vijftien jaar oud systeem.

 

Vervang uw filter maandelijks

Een vuil airconditioningfilter kan het voor uw airconditioning moeilijker maken om lucht te pompen, waardoor de energiekosten stijgen. Vuile filters kunnen er ook voor zorgen dat uw airconditioning voortijdig stukgaat, waardoor uw kosten verder stijgen.

Leave a Reply