Duurzame relatiegeschenken wat houdt dit in?

Het belang van duurzaamheid wordt steeds duidelijker. Hoogstwaarschijnlijk haalt Nederland haar klimaatdoelstellingen niet en lukt het ons land hiermee niet om in 2020 aan de Europese afspraken te voldoen over het aandeel hernieuwbare energie in de totale energievoorziening. Des te meer reden om te kiezen voor duurzame oplossingen. Ook op het gebied van relatiegeschenken kun je duurzame keuzes maken.

Milieubewuste relatiegeschenken

Uit gedaan onderzoek blijkt dat 94% van de ondervraagde mensen het belangrijk vindt dat hun bedrijf gebruik maakt van milieubewuste producten. Van diezelfde ondervraagde mensen geeft 88% aan dat ze het belangrijk vinden dat hun klanten ook op de hoogte zijn van het feit dat het bedrijf voor milieubewuste producten kiest. Met duurzame relatiegeschenken kun je laten zien aan je klanten dat je milieubewust bezig bent en draag je zelf een steentje bij aan het milieu.

Duurzame geschenken met dubbele boodschap

Er ontstaan steeds meer milieubewuste ondernemingen. Steeds meer bedrijven willen maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat betekent dat deze bedrijven hun marketing hier ook op aanpassen. Duurzame relatiegeschenken zijn hier een belangrijk onderdeel van. De kracht van dit soort geschenken zit hem in de dubbele boodschap; de relatiegeschenken worden vaak hergebruikt door relaties, wat goed is voor het milieu. En tegelijkertijd zorgt het voor naamsbekendheid bij de doelgroep.

Mogelijkheden

Dankzij de trend om steeds vaker te kiezen voor duurzame producten, ook binnen de relatiegeschenken, is er een ruim assortiment ontstaan van producten die milieuvriendelijk zijn. Dit assortiment bestaat bijvoorbeeld uit duurzame houten pennen, notitieboekjes en  duurzame tassen en textiel. Het is erg goed voor het milieu om het gebruik van plastic tasjes terug te dringen. Maar een ander deel van dit assortiment bestaat uit duurzame gadgets. Je kunt dan denken aan solar chargers, maar ook bureauklokjes, douchetimers en nog veel meer producten die helpen om milieuvriendelijker te leven.

Onderneming op de kaart

Het mooie van duurzame relatiegeschenken is dat het een win-win situatie oplevert. Winst voor het milieu, en winst voor je bedrijf. Dit soort relatiegeschenken kunnen allemaal voorzien worden van jouw bedrijfstekst en/of logo. Net als reguliere relatiegeschenken zijn deze gemakkelijk online te bestellen, het kost je dus geen extra moeite.

Duurzame relatiegeschenken zijn geschenken die goed zijn voor het milieu én voor je bedrijf. Niet geheel zonder reden dat deze geschenken steeds meer in trek zijn dus. Moderne en trendy artikelen die tegelijkertijd goed zijn voor het milieu kunnen dus een goede keuze zijn, ook voor jouw bedrijf.

Leave a Reply