Een isolatie laten aanbrengen in uw kruipruimte is een investering. Maar wat voor kosten komen erbij kijken bij het isoleren van een kruipruimte? Daar hopen we u meer inzicht in te geven aan de hand van dit artikel. Er zijn een aantal factoren waar een offerte op wordt gebaseerd. Om er zeker van te zijn wat voor u de kosten zullen zijn, is het een aanrader een specialist langs te laten komen. Deze kan dan de situatie bekijken en op basis van de opgenomen informatie een offerte opmaken. Er is namelijk een mogelijkheid dat er moeilijkheden zijn die het aanbrengen van een isolatie lastig maken.

Hoe komt de prijs tot stand?

Over het algemeen hanteren de meeste kruipruimte isolatiebedrijven een standaardprijs per m2 voor het aanbrengen van een kruipruimte isolatie. Maar in sommige gevallen zijn er situaties die het werk lastiger maken. Zo is het mogelijk dat uw kruipruimte moeilijk te bereiken is en er veel buizen aanwezig zijn in de kruipruimte die de ruimte om te werken verkleinen. Als dit het geval is, is het lastiger om de isolatie aan te brengen en zullen er meer kosten worden gerekend. Over het algemeen is de kruipruimte van een huis in Nederland ongeveer 65 m2. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken kunt u erachter komen wat een bedrijf per vierkante meter het voordeligst is.

Voordelen van een kruipruimte

Wanneer u een kruipruimte isolatie laat aanbrengen, ervaart u een aantal fijne voordelen. Het is namelijk een investering die u op meerdere vlakken laat besparen. Wanneer u niet beschikt over een goede isolatie kan dit tot een aantal vervelende problemen leiden. Namelijk tot:

 

  • Beschadiging van uw vloer
  • Gezondheidsklachten
  • Hoge energiekosten
  • Koude vloeren
  • Ongedierte en schimmel

 

Wanneer u nog geen isolatie heeft in uw kruipruimte, en er warmte in de ruimte komt zal er vocht tegen uw vloer aan gaan zitten. Dit heeft als gevolg dat de vloer kouder zal aanvoelen en u de verwarming hoger zet. En dit leidt toch hogere energiekosten. Naast een koude vloer, brengt het vocht beschadiging aan de vloer en ontstaat er schimmel. De vervuilde lucht die zich in de ruimte bevindt kan worden opgezogen en worden verspreid door de rest van uw huis. De vervuilde lucht kan tot een aantal vervelende gezondheidsklachten leiden. Hierdoor zal uw huisklimaat verslechteren. Tevens is vocht voor ongedierte en schimmel zeer aantrekkelijk. Bij ongedierte kunt u bijvoorbeeld denken aan huisstofmijt. Een ongewenst gezelschap. Schimmelplekken zijn te herkennen aan de muffe geur die het met zich meebrengt.

Kies ook voor een goede isolatie

Om de bovengenoemde problemen te verhelpen en/of te voorkomen is het van essentieel belang om een kruipruimte/vloer isolatie aan te laten brengen. Het is een investering maar u bespaart maandelijks energiekosten, uw huisklimaat verbeterd en uw vloer/huis zal warmer aanvoelen. Naast geld besparen, bespaart u ook energie. Besparing van energie is goed het milieu en daarom is een kruipruimte isolatie een duurzame investering. Twijfel daarom niet langer en kies ook voor een goede isolatie in uw kruipruimte!

Leave a Reply