Vocht in uw kruipruimte kan vervelende dingen met zich meebrengen. Vaak zijn het dingen waarvan de meeste mensen niet weten dat dit de oorzaak van het probleem is. Veel voorkomende problemen bij een kruipruimte die niet is geïsoleerd zijn: Koude vloeren, Vuile lucht, Schimmel en beschadiging aan de vloer. Voorkom daarom een vochtige kruipruimte door middel van een goede isolatie en ventilatie. Wanneer u ervoor kiest om uw kruipruimte te laten isoleren lost u de eerdergenoemde problemen op en bespaart u op uw portemonnee en energie. Dit heeft als positief gevolg dat u meewerkt aan een duurzame samenleving.

Waarom een kruipruimte isolatie?

Veel huizen in Nederland beschikken over een kruipruimte onder de vloeren. Dit is een kleine, donkere en vochtige ruimte. Wanneer uw kruipruimte niet geïsoleerd is kan dit een aantal vervelende gevolgen hebben. Zowel voor uw huis en gezondheid. Wanneer er warmte in uw kruimruimte komt zal het vocht dat aanwezig is tegen uw vloer aan gaan zitten. Als dit het geval is zal de vloer kouder aanvoelen en wordt als logische reactie de verwarming hoger gezet. Naast dat uw huis kouder aanvoelt door het vocht, is vocht een basis voor ongedierte en schimmel. Als er een langere tijd vocht op een bepaalde plek zit ontstaat er een schimmelplek. Vaak nemen deze plekken een muffe lucht met zich mee. Wanneer u geen kruimruimte isolatie heeft kan de vervuilde lucht vanuit de kruimruimte worden gezogen en in de rest van uw huis worden verspreid. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten. Als u last heeft van reuma en/of astma kunnen de klachten verergeren. Om een overzicht te geven zetten we het voor u op een rijtje. Wanneer uw kruipruimte niet geïsoleerd is kan dit leiden tot:

 

  • Vloeren/huis voelt kouder aan
  • Schimmelplekken
  • Vervuilde lucht
  • Beschadigde vloeren
  • Energieverspilling

 

De bovenstaande punten worden vaak ervaren wanneer er geen kruipruimte isolatie aanwezig. Kijk daarom eens in uw kruipruimte en bekijk wat de mogelijkheden zijn.

Kosten besparen

Een kruipruimte laten isoleren is een investering die u uiteindelijk kosten laat besparen. Doordat er een beschermlaag tegen de onderkant van uw vloer wordt geplaatst zal het vocht niet meer kunnen vastketenen tegen uw vloer. Hierdoor zal de vloer niet meer koud aanvoelen en zijn de problemen die eerder genoemd werden verholpen. Omdat uw vloer niet meer koud aanvoelt zal de verwarming niet meer hoger hoeven worden gezet en bespaart u energie. Wanneer er energie wordt bespaard zal dit een positieve invloed hebben op uw energierekening. Naast uw eigen profijt helpt u mee aan een duurzame samenleving. Energie besparen is namelijk essentieel in het verbeteren van het milieu.

Kies ook voor een isolatie in uw kruipruimte!

Wilt u weten wat er mogelijk is voor uw kruipruimte? Of ervaart u éen van de problemen die eerder werden genoemd? Schakel dan een bedrijf in die gespecialiseerd is in het isoleren van kruipruimtes. De vele voordelen die het met zich meebrengt is de investering meer dan waard! Twijfel daarom niet langer en kies ook voor een kruipruimte isolatie!

 

Leave a Reply