Er valt voornamelijk bij oudere woningen veel winst te behalen met goed isoleren. In de eerste plaats moet je kijken naar het bouwjaar van de woning:

 Voor 1975 – Woningen die vóór 1975 zijn opgeleverd hebben nauwelijks of geen isolatiemateriaal. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat vorige eigenaren wel isolatiemateriaal hebben aangebracht. In dit geval moet je per onderdeel kijken wat de situatie is.
 Tussen 1975 en 1983 – Bij deze huizen zien we vaak dat er dakisolatie en spouwmuurisolatie is toegepast. Daarnaast is er ook vaak dubbel glas in de woonkamer. Het is hier vaak mogelijk om meer geld te besparen door dubbele beglazing aan te brengen waar het nog niet gebeurd is, of om de vloer te isoleren
 1983 of later – Normaal gesproken zit de isolatie in de nieuwere huizen wel goed. Vaak hoef je er niet veel aan te doen. Let wel, er is vaak wel verbetering mogelijk bij oudere nieuwbouwhuizen. Misschien is er al wel vloerisolatie, glasisolatie, gevelisolatie, of dakisolatie aanwezig, maar de isolatiewaarde van het gebruikte isolatiemateriaal kan aan de lage kant zijn.

De kruipruimte
Dakisolatie en muurisolatie zijn standaard, maar weinig mensen denken na over het isoleren van hun kruipruimte. Dit is een van de beste tips om energie te besparen. Je krijgt vaak een vochtig huis als je een vochtige kruipruimte hebt. Dat zorgt niet alleen voor verschillende gezondheidsproblemen, maar ook voor praktische problemen zoals schimmel, en hout- en betonrot

Kruipruimte isolatie is nodig als:

 Je last hebt van ongedierte zoals zilvervisjes, slakken, en muggen
 Je last hebt van een nare lucht door bodemgassen
 De te hoge luchtvochtigheid zorgt voor een klam gevoel in de woning
 Je wilt zorgen dat je niet teveel betaald en je wapent tegen stijgende energiekosten
 Je ervoor wilt zorgen dat jouw houten begane grondvloer geen zwamaantasting krijgt

Vraag het de experts
Als je zeker wilt weten of het goed is om een woning (opnieuw) te laten isoleren dan moet je een isolatie expert vragen of het zin heeft. Via onze isolatie-tips.nl kun je snel verschillende offertes opvragen. Je weet dan zeker of jouw woning geïsoleerd moet worden, je weet ook gelijk dat je niet teveel betaald.

Leave a Reply