Onze levensstijl van tegenwoordig die van alle gemakken voorzien is, kost nogal wat energie. Veel energieverbruik kost niet alleen veel geld maar is ook nog eens slecht voor het milieu. Een groot deel van dat geld kun je ook gewoon in je zak steken door te besparen op je energiekosten. Maar hoe doe je dit? Als je dit wilt weten lees dan snel verder want ik dit artikel bespreken we een paar tips over hoe je kunt besparen op je energiekosten.

Schakel alles uit
In bijna alle huishoudens staan bijna alle appraten altijd op stand-by, in plaats van uit. Terwijl de meeste van deze apparaten uit kunnen zonder dat dit de werking verstoort. Door standaard alle apparaten uit te zetten in plaats van op stand-by kun je een hoop geld besparen op energie. Het is dus het beste voor het milieu en de portemonnee om alle apparaten uit te zetten.

Wassen en drogen

Ieder huishouden moet kleren wassen en drogen maar dit kost een hoop energie en dus geld. Je kunt echter de capaciteit van je wasmachine en je droger optimaal gebruiken waardoor je enorm bespaard, maar hoe doe je dat? Dit doe je doe door de trommels compleet te vullen met was en door te wassen zonder hoe temperatuur. Moderne wasmiddelen werken al effectief bij lage tempersturen. Het is echter niet de bedoeling dat je je wasmachine of droger overlaad. Gebruik de droger niet in de zomer maar hang de was buiten. Het is ook een optie om een duurzame wasmachine kopen.

Isolatie
Het is van belang dat je huis goed is geïsoleerd zodat je de verwarming niet de hele tijd en hoog hoeft aan te houden om warm te blijven, anders is het puur verspilling van energie.

Leave a Reply