We zitten dagelijks achter ons bureau maar creëren zonder dat we het weten een ongezonde werkruimte. Dit kom simpel weg doordat we onze werknemer niet tot beperkt informeren. Zeker voor je werknemers is het belangrijk om op de hoogte te zijn van risico’s en bijhorende maatregelen. Zo kunnen we met kleine aanpassingen grote verschillen maken.

Lichamelijke belasting
Het hebben van de juiste werkhouding is essentieel. Zorg dus dat je naar een goeie bureau stoel ook beschikt over andere mogelijke accessoires. Zo kan het hebben van een laptophouder vele rugklachten afnemen! Met een laptopstandaard kun je namelijk het beeldscherm op de door jou gewenste hoogte instaleren. De ideale oplossing voor zowel student al werknemer.

Geluid
Lawaaioverlast kan leiden tot stress, concentratieverlies en ongelukken. Zorg er dus voor dat je beschikt over gehoorbescherming en dempingfilters.

Temperatuur
Het lijkt misschien niet gevaarlijk maar het temperatuur kan veel gevolgen hebben voor de gezondheid. Denk hierbij aan een droge mond, geïrriteerde ogen, hoofdpijn en verkoudheid. Een klimaatsysteem, temperatuur- of luchtvochtigheidregelaar kunnen hier verandering in brengen. Daarnaast is het belangrijk om af en toe frisse lucht te halen. Loop een rondje om het gebouw of zet even het vuilnis buiten. We functioneren veel beter met een frisse blik.

Infecties
We bieden nog niet overal de zelfde zorg maar het gevolg maar er wel wezen. Zo kan een griepgolf je halve bedrijf tijdelijk plat leggen. Bescherm daarom je werknemers tegen infecties. Zorg voor een goed infectiebeleid, waarbij je kunt denken aan vaccinaties. 

Naast bovenstaande tips is het creëren van een nette werkplek essentieel. Denk hierbij aan een speciale opberg plaats om een tas weg te stoppen of het netjes weg werken van los zittende kabels. Dit bied niet alleen rust maar ook overzicht. Zo kun je bijvoorbeeld in geval van nood sneller en zorgeloos evacueren.

Leave a Reply