Veel mensen weten niet dat je relatief gemakkelijk geld kunt besparen op je energierekening. Natuurlijk kan iedereen bedenken dat binnen een trui dragen en de verwarming laag zetten helpt, maar er zijn nog meer manieren. In dit artikel zullen wij een aantal tips geven waardoor je energierekening omlaag zal gaan.

Verander van energieleverancier
De tarieven van de energieleveranciers veranderen regelmatig. Het is dus ook verstandig om ieder jaar de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) heeft onderzoek gedaan naar hoeveel geld je jaarlijks zou kunnen besparen met het overstappen op een andere leverancier. Uit dit onderzoek is gebleken dat je per jaar tot 464 euro kunt besparen. Er zijn websites waar je gemakkelijk alle energieleveranciers kan vergelijken, deze vergelijkingswebsites zetten alle leveranciers in een overzicht zodat je gemakkelijk kan zien welke voor jou het voordeligst is.

Let op de elektrische apparaten
Om te beginnen is het, als je dit nog niet gedaan hebt, slim om de lampen te vervangen. Gloeilampen kunnen dan wel niet meer te koop zijn in Nederland, toch worden ze nog veel gebruikt door consumenten. Een gloeilamp verbruikt bij dezelfde lichtintensiteit 80 procent meer energie dan een spaarlamp dat doet. Daarnaast gaat een spaarlamp ook langer mee dan een gloeilamp.
Ten tweede kan je apparaten die je niet gebruikt beter uit zetten dan op stand-by. Veel mensen zetten hun tv en computer op stand-by wanneer ze naar bed gaan. Als een apparaat op stand-by staat verbruikt hij nog steeds energie.

Draai alleen volle wasjes
Veel mensen wassen op 60 graden voor het gemak, zo weten ze zeker dat de kleding helemaal schoon is. Toch is kleding bijna altijd net zo schoon als je op 30 graden wast. Door op 30 graden te wassen in plaats van 60 kan je per jaar ongeveer 30 euro besparen. Het is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook je kleding gaat langer mee.

Leave a Reply